Filo güvenliği: hırsızlığı önleyin ve araçları kurtarın

  • Filo güvenliği: hırsızlığı önleyin ve araçları kurtarın

    Filo güvenliği: hırsızlığı önleyin ve araçları kurtarın

    Filo güvenliği: hırsızlığı önleyin ve araçları kurtarın!

    Dünyanın dört bir yanındaki filolar, araç hırsızlığının talihsiz gerçeğiyle uğraşmak zorunda. Bir kamyon veya treyler çalındığında şirketler müşteriler nezdinde para, zaman ve güvenilirlik kaybeder. Üstelik çalışanlar tehlikeye atılabilir, bu da modern önleme yöntemlerinin zorunlu olduğu anlamına gelir. Bu endişeleri gidermek amacıyla Navy Track, filonuzu potansiyel suçlular için daha az çekici hale getirecek eksiksiz bir araç hırsızlığı önleme hizmetini sunmaktan gurur duyar.

    Platformumuz , işletmeleri sıkışma ve çekme tespiti, kırık kapı uyarıları, uzaktan motor engelleme, canlı video ve daha fazlasıyla donatır; böylece hırsızlık girişimlerine daha erken yanıt verebilir ve çalınan araçları kurtarma şansınızı artırabilirsiniz.

    Bizimle iletişime geçerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz

    Araç hırsızlığı büyüyen küresel bir sorun

    Her ne kadar belirli bölgeler araç hırsızlığından özellikle zarar görse de, her ülkede suçluların filo varlıklarını çalmasıyla sorunlar yaşanıyor. Bazıları araçların peşindeyken, diğerleri kargoyla, özellikle de telefon, ürün ve alkol gibi yüksek değerli veya kolayca yeniden satılabilen ürünlerle daha çok ilgileniyor. Her iki durumda da hırsızlar sürücüleri korkutmak için tehdit veya şiddet kullanabilir, hayatları riske atabilir ve etkilenen bölgelerde potansiyel olarak yüksek ciro kaybına neden olabilir.

    Sık araç hırsızlığı, her büyüklükteki filo için ciddi sonuçlar doğurabilir. Birincisi, eğer bir kamyon veya minibüs kurtarılamazsa, hem aracın hem de içinde bırakılan yük veya eşyaların masraflarını karşılamak zorundalar. Yılda birden fazla hırsızlık olayı meydana gelirse, bu binlerce dolarlık kar kaybı anlamına gelebilir. Yalnızca Meksika’da her gün 36 kargo kamyonu çalınıyor.

    Hırsızların araçları ve içindekileri çalmanın çeşitli yolları vardır. Yaygın hırsızlık yöntemlerinden bazıları, tespit edilmekten kaçınmak için GPS karıştırmayı, bir aracı çekmeyi, kapı kilitlerini kırmayı ve izleyiciyi kaldırmayı içerir. Araç ve kargo hırsızlığının etkisi hem nakliyeci hem de müşteri açısından ciddi olabilse de Navy Track, hedef alınma şansınızı azaltacak bir dizi modern çözüme sahiptir.

    Araç hırsızlığı nasıl önlenir?

    Zorluklara rağmen filolara dadanan hırsızları önlemek mümkün. Genel olarak tüm bu önlemler, araçlarınızı potansiyel hırsızlar için daha az çekici hedefler haline getirmeye yöneliktir. Bu çok önemlidir, çünkü bir kez geciken suçlunun harekete geçme ve çalması daha kolay bir şey bulma olasılığı daha yüksektir.

    Navy Track, hırsızlık girişimlerine karşı mücadeleye yardımcı olan ve kurtarma çabalarını kolaylaştıran bir dizi işlevi destekler:

    • Sıkışma tespiti
    • Çekme algılama (otomatik coğrafi sınır)
    • Uzaktan motor engelleme
    • Motor rölesinin kesilmesi
    • Sürücü Kimliği
    • Kırık kapı/kilit uyarıları
    • Video telematik

    Sıkışma tespiti

    GPS takip cihazını karıştırmak, bir filo aracını çalmanın en yaygın yollarından biri olduğundan, sinyal girişimini tespit etmenin hırsızları engellemenin son derece etkili bir yolu olduğu mantıklıdır.

    GPS veya GSM sinyali bozulduğunda cihaz otomatik olarak bir uyarı vererek birisinin aracı çalmaya çalıştığını size bildirir. Bu noktada kamyonu, minibüsü veya arabayı çalışmaz hale getirmek için uzaktan motor engellemeyi kullanabilirsiniz. Bu fonksiyon, yakıt pompasının bağlantısını kesene kadar aracın maksimum hızını sürekli olarak azaltacaktır. Sıkışma tespiti ve motorun kapatılması birleştirildiğinde, filoların hem bir hırsızlık olayını tespit etme hem de aracın mülkiyetini geri alma şansı çok daha yüksek olur.

    Kiralık arabalar, hırsızlık girişimlerinden haberdar olmak ve mallarını çalmaya çalışan kişileri durdurmak için sıklıkla sıkışma tespitini ve uzaktan motor engellemeyi kullanır. Anında SMS ve e-posta bildirimleri, araçlarda neler olup bittiğini gerçek zamanlı olarak öğrenmeyi kolaylaştırır.

    Çekme tespiti

    Park halindeki bir aracı çekmek için çekici kullanmak, işletmelerden hırsızlık yapmanın giderek daha popüler bir yolu haline geldi. Sonuç olarak Teltonika FMC130 ve Queclink GV55 gibi GPS takip cihazları böyle bir olayın meydana gelip gelmediğini tespit edebiliyor. Kontak kapalıyken, araç kaldırıldığında dahili sensörler bir uyarı gönderecektir çünkü bu, olası bir hırsızlığın meydana geldiğini gösterir.

    Navy Track’de, otomatik coğrafi sınırlama kullanılarak çekme uyarıları oluşturulur . Bu işlev, yöneticilerin, belirlenen alanın yarıçapına ek olarak, kontak kapalıyken aracın hareket etmesi arasındaki süreye ilişkin kontrol sınırlarını belirlemesine olanak tanır. Kamyon bu sanal çevreyi terk ederse izleyici bir uyarı gönderecektir.

    Sürücü kimliği

    Motoru çalıştırmak için sürücü kimlik bilgilerinin gerekli kılınması, şirketlerin araçlarına kimlerin erişebileceğini kontrol etmesine olanak tanır. Yalnızca kimlik düğmesine atanmış tuşa dokunduktan sonra motor çalışabilecek ve bu kimlik bilgilerine sahip olmayan kişiler sıkışıp kalacak. Hırsızın acelesi varsa, bu onun araba hırsızlığı girişiminden tamamen vazgeçmesi için yeterli olabilir.

    Video telematik

    Video telematik çözümünün uygulanmasının, izinsiz girişleri caydırdığı ve filolar için kurtarma çabalarını iyileştirdiği kanıtlanmıştır. Navy Track, araç kameralarını ve MDVR‘yi destekler, böylece şirketler hem varlıklarını gerçek zamanlı olarak izleyebilir hem de suç meydana geldiğinde net kanıtlara sahip olabilirler. Aslında sadece araç içi kameraların varlığı, insanları hırsızlık girişiminde bulunmaktan caydırmak için yeterli olabiliyor.

    Filoları daha fazla desteklemek için video telematik cihazları, kırık kapı alarmı çaldığında kameraya videoyu kaydetmesini söylemek gibi GPS izleme işlevleriyle entegre edilebilir. Aynı durum sert sürüş, hız yapma ve çarpışma uyarıları, coğrafi sınır ihlalleri ve diğer hırsızlık önleme işlevleri için de geçerli olabilir.

    Filo güvenliğimiz, hırsızlığı önleme veya araç kurtarma çözümlerimiz hakkında herhangi bir sorunuz varsa bugün bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin . Navy Track endişelerinizi gidermeyi ve işletmenizi suçtan korumayı sabırsızlıkla bekliyor.

    Leave a comment

    Required fields are marked *