Sosyal Mesafe Çözümü

  • Sosyal Mesafe Çözümü

    Sosyal Mesafe Çözümü

    Dünya ekonomisi karantinadan çıkıyor – yavaş ama istikrarlı. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, mağazalar ve restoranlar açılıyor ve daha fazla insan hak ettiği bir tatile çıktıkça seyahat kısıtlamaları artmaya başlıyor.

    Bunu göz önünde bulundurarak, dünya çapındaki işletmeler, çalışanlarını ve müşterilerini korumak için işyerlerinde yeni güvenlik önlemleri uygulamak için acele ediyorlar, böylece aktiviteyi yeniden başlatabilirler.

    Bununla birlikte, hapşırma/öksürme korumaları, kabinler, el dezenfektanları, yüz maskeleri, açık hava toplantıları – gibi güvenlik önlemleri, çalışanların koronavirüs pandemisinin ortasında ofise geri dönme endişesini gidermek için çok az şey yaptı.

    Çalışanlar ofise geri dönmeye isteksizler. İşverenler işyerlerini Covid-güvenli hale getirmek için mücadele ediyorlar. Bu bir gerçek.

    Ve bugün en büyük zorluklar:

    • Müşteriler ve meslektaşlarla yüz yüze görüşmelere nasıl devam edilir;
    • Öğle tatili ve molalarda bir araya gelmekten nasıl kaçınılır vb.
    • Enfekte olan kişi ile yapılan tüm etkileşimler nasıl tespit edilir.

     

    Sizi koruyoruz!

    İşletmelerin işyerlerindeki kaygıyı azaltmasına ve pandemi öncesi oranlara daha erken dönmelerine yardımcı olmak için platformumuza bir “Sosyal Mesafe İzleme” çözümü ekledik.

    Çözüm iki bölümden oluşur: Navy Track yazılımı + bir donanım (GH5200 veya TMT250)

    GH5200 ve TMT250, GSM, GPRS, GPS ve Bluetooth ile konumlandırma yapan kişisel cihazlardır. Boynunda bir kimlik kartı tutan ve cihazı takan bir kişi sosyal mesafeyi ihlal ettiğinde titreşecek bir rozet olarak çalışacaktır.

    Donanım, güçlü bir telematik yazılımı ile birlikte, şirketlerin çalışanlarının birbirleriyle nasıl etkileşimde bulunduklarını ve işyerindeki sosyal mesafeye saygı gösterip göstermediklerini takip etmelerini sağlayacaktır. Kullanıcılar sezgisel portletler aracılığıyla cihazı uzaktan yapılandırabilir ve temel parametreleri ayarlayabilir. Örneğin sunucuya gönderilmeden önce geçmesi gereken süre (saniye cinsinden) ve güvenli mesafenin ne olacağı gibi bir uyarı.

     

    Yapılandırma sona erdiğinde, kullanıcı bildirim almaya başlamak için karşılık gelen bir uyarı kuralı oluşturur.

    Kullanıcı ayrıca en acil durumlara daha hızlı tepki vermek ve bunları diğerlerinden kolayca ayırt etmek için Acil Durum Bildirimi seçeneğini tercih edebilir .

    SMS, e-posta veya push bildirimleri yoluyla herhangi bir etkileşimde güncel kalın.

    Sosyal mesafede herhangi bir ihlal olması durumunda, çalışanlar birbirlerinden güvenli bir mesafeye dönene kadar cihazın alarm sistemi bip sesi vermeye devam edecektir. Süpervizör, web sürümünde veya mobil uygulamada bildirim alarak tehlikeli etkileşimlerin döngüsünde kalacaktır.

    Peki ya analitik? İşletmeler, verileri sosyal uzaklaşma düzenlemelerine uyduklarını göstermek için kullanabilirler ve bunun için mükemmel bir rapor vardır. Her çalışanın diğerlerine yakın olarak ne kadar süre kaldığını görmek için kişi takibi verilerini analiz edebilirler.

    Avantajları nelerdir?

    • Yeni çözümümüz, daha fazla çalışana işyerlerine güvende ve ana görevlere odaklanmış olarak geri dönmeleri için yeşil ışık yakacaktır.
    • Mesafe kurallarını düzenli olarak ihlal edenler arasında disiplini geliştirmek için bir araç olarak kullanılabilir.
    • Birisinin hastalığı olması durumunda, tüm temasların izini sürmek mümkündür. Bu nedenle, sadece enfekte kişiyle temas halinde olan meslektaşlar karantinaya girerler, diğerleri çalışmaya devam eder.
    • Çözümümüz, ulaşım (havaalanı, demiryolu), kurumsal binalar (ortak alanlar), perakende (hem mağazalar hem de alışveriş merkezleri), kamu binaları (prosedür alanları), eğlence (müzeler, sinemalar, tiyatrolar, etkinlikler) hastaneler gibi sektörlerdeki girişlerde maksimum doluluk oranını kontrol etmek ve erişimi denetlemek için idealdir.

    Yeni çözüm hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşabilirsiniz.

    Herhangi bir sorunuz veya öneriniz varsa, bize ulabilirsiniz.

    Leave a comment

    Required fields are marked *